Blog

Volta a la Serra de Noet

  |   Sin categoría   |   No comment

DESCRIPCIÓ RUTA

Passejada que ens permetrà donar una volta sencera a la Serra de Noet. Sortirem davant de l’Hotel Estel** de Berga, a la carretera Sant Fruitós 39 (zona piscines) i anirem en direcció sud passant per una zona comercial de serveis (Renault, Carrefour, Lidl) per arribar a una rotonda a l’entrada a la ciutat.

canal aigua

Allà anirem cap a l’oest, en direcció a l’antiga discoteca Memfis (edifici piramidal). En aquest punt ens desviarem cap el sud, passant per sobre la riera, seguint el camí que planeja al costat d’algunes cases amb horts cultivats i cal fixar-se bé a la part esquerra, amb un petit canal d’aigua que va paral.lel al camí. Un magnífic mur de pedra ens va acompanyant a la banda dreta, separant el vial dels camps.

Val la pena gaudir d’aquest entorn que tot i estar proper a la ciutat, és prou interessant. Si gireu el cap, veureu la ciutat que s’allunya i les muntanyes de Queralt i la Figuerassa que la protegeixen del vent del Nord.

creu de la pinya

Arribarem a l’extrem sud on veurem la Creu de la Pinya, que separava els antics termes parroquials de Berga i la Valldan. Aquest punt fou escenari mortal durant les guerres carlines. Allà anirem cap a l’oest, apropant-nos a la gran casa de Noet, antiga casa forta.

camp de blat

Els camps de blat s’obren a la plana de Cal Castanyer, des d’on enfilarem cap el nord, enmig dels camps, per arribar-nos fins a la casa de Cal Pere Vell.

bassa

Al costat del camí i proper a la casa, (segons l’època de l’any) podrem veure una petita bassa on uns ànecs blancs que ens donaran la benvinguda.  A la primavera i estiu val la pena fer-hi una parada. Som a tocar del Polígon Industrial de Berga.

Arribem a l’antic hostal de Sant Bartomeu de la Valldan. A l’esquerra del camí es troba l’església de Sant Bartomeu (antigament coneguda com Sant Salvador de Monterrot).

creu del casot

Al costat del camí hi veureu la creu del casot, en una antiga cruïlla de camins. Al davant hi ha la casa de cal Gori, que a mitjans del segle XIX havia estat hostal del camí ral.

Nosaltres anirem en direcció est, tornant en direcció a Berga. Farem part de l’antic Camí ral de Cardona, i arribats al nucli de la Valldan girarem a la dreta prop de la Creu de la Valldan. En direcció sud baixarem fins on hem trobat l’antiga discoteca i enfilarem el camí de tornada. Una bona passejada per gaudir dels entorns de Berga.

DISTÀNCIA – TEMPS

6,8 kms – 1h 45 min. aprox

OBSERVACIONS

  • Apte per tota la familia
  • La ruta es pot fer a peu i amb BTT
  • La ruta no es pot fer amb cadires de rodes ni amb cotxets de nens
  • Aconsellem portar menjar i aigua
  • A l’estiu portar gorra, crema protectora i ulleres de sol
  • A l’hivern portar roba d’abric

DESCARREGAR TRACK

http://ca.wikiloc.com/wikiloc/spatialArtifacts.do?event=view&id=163863&measures=off&title=off&near=off&images=off&maptype=S

No Comments

Post A Comment